Suli, tanulás és az új élet….

Sziasztok! 🙂 

Már 5 napja itt vagyok és igazából folyik az élet a megszokott módon. Utoljára arról írtam, hogy lesz egy találkozó egy emberkével a hajóról… Hát ő José Gomez egykori bar tender, aki a tanárunk lesz és felkészít minket a hajóra! 🙂 Rendes, normális és jó fej 50 körüli indiai férfi aki 21 éve dolgozik a cégnél. 

Akkor kezdem azzal, hogy nem hittem volna, de megint suliba járok és tanulok…. És tényleg tanulok, ugyanis MINDENNAP tesztet írunk! Olyan dolgokról, amiket José szerint tilos tovább adnunk, de semmi extra, szakma meg a hajóhoz kapcsolódó dolgok. Nekem az első teszt 1 apró hibával ( az egyik koktél árát $8.75 helyett $7.75-nek írtam ) EXCELLENT (kitűnő) minősítést kapott…. A második hibátlan lett. 🙂 🙂 Minden napunk hasonlóan telik: Reggel megkajálunk és 9-től suli olyan délig, fél egyig. Ha jól haladunk, akkor a délután szabad, ha nem akkor vissza kell menni még néhány órára. Ilyen csak egyszer volt eddig. Az osztályunk nagyon-nagyon vegyes. 23-an vagyunk, fiúk és lányok is. Van köztünk román, jamaikai, bolgár, moldáv, dominikai, bali, indonéz és perui. Viszont olyan mint egy kis család, reggel pacsi, kivel mi van, dumálunk, nevetünk, persze csak amíg José megjön. 🙂 Egy padban hárman vagyunk, nekem a padtársaim Danni egy dominikai fekete srác, halál nagy arc és I Made Switra, aki Baliról jött, egy igazi mosolygós kis csóka, bírom őket. Ja és kiderült, hogy van még 2 magyar itt, Kitti és Andris, szintén az osztályban vannak, úgyhogy most már 4en vagyunk magyarok. 🙂 Igazából bejön ez az élet, jól érezzük magunkat, tanulgatunk és mindig csinálunk valamit szabad időben. Vagy medencézünk, vagy bemegyünk a városba mászkálni vagy csak összeülünk 1-2 sörre és dumálunk. Ja, az osztályt mindig rendben kell tartanunk, mintha a hajón a saját placcunkat tartanánk rendbe. Íme:

[flickr id=”8859010526″ thumbnail=”medium_640″ overlay=”true” size=”medium_640″ group=”” align=”none”]

[flickr id=”8858402669″ thumbnail=”medium_640″ overlay=”true” size=”medium_640″ group=”” align=”none”]  

Kezdünk hozzászokni az itteni dolgokhoz, eleinte volt 1-2 meglepi, de mindent sikerült megoldani. Például az amerikai konnektor nem olyan mint otthon, szóval vennünk kellett átalakítót. Meg be kellett még néhány dolgot szerezni, amiket José mondott. Mondjuk nagyon boldog voltam, amikor közölte, hogy vegyünk fehér zoknit! 🙂 Még jó, hogy otthon vettem több mint 30 pár feketét és van összesen 1 darab fehér!!! 🙂 Mind1, vettünk. Ami még más mint otthon, azok az árak. És nem arra gondolok, hogy drágább (mert ez alap), hanem az árak az adót nem tartalmazzák! Tehát például az átalakító $2.99 volt, de a pénztárnál $3,19-et kértek. Ők így nyomják, és azt mondták, hogy ezzel mindig számoljunk ha vásárolunk, mert mindenhol így van Amerikában! Ruhabolt, élelmiszer, traffik vagy bevásárlóközpont és persze vendéglátó egység, egyre megy! 

Egyre biztosabb, hogy nem a Sensation-re kerülök, lehet, hogy négyünket is szétszórnak majd. Állítólag most inkább a nagyobb hajókra fogunk menni, amiken a személyzet 1500 fő körüli, a vendégek pedig 3-4000 fő! Sokan mondják, akikkel itt találkozunk, hogy imádni fogjuk, haza sem akarunk menni. Egy indonéz srác nekem azt mondta, hogy ez a második otthona. José is megmondta, hogy ha komolyan gondoljuk, akkor a legjobb munkahely a világon. Több szempontból is: pénz, karrier, életmód, stb. Sok jó dolog van, például ha megbetegszel és kiír az orvos akkor napi $100-t kapsz fizetésként. Meg az sem rossz, hogy mi most itt tanulunk és mellette nyaralunk, de fizetést kapunk ezért! De a legkomolyabb, hogy új szabályokat vezetett be a cég és mindenkinek visszafizetik az orvosi, a vízum és a repjegy árát, amint felszállunk a hajóra! Ez azt jelenti, hogy kb $1.200-t kapok vissza! 🙂 Ennek nagyon örül mindenki itt. A fizut egy kártyára kapjuk majd, amit a cég állít ki és világ bármelyik országában használható!!!! Vagyis megmarad dollárban a pénzem majd, akkor váltom át amikor akarom! 

Hát most ennyi jutott eszembe, ha van valami majd megírom. Ja amúgy nagyon jó kis ágyban alszok,tipikus ez is. Magas, alig tudsz felmászni rá mert 2 matrac van egymáson! 🙂

[flickr id=”8859010690″ thumbnail=”medium_640″ overlay=”true” size=”medium_640″ group=”” align=”none”] 

Még egy kis érdekesség: A mai órán mesélte José, hogy a Carnival Cruise Lines (akiknek én is dolgozom) felvásárolt néhány kisebb hajós céget, így összesen 101 hajó tartozik a cég hatáskörébe! De amin mindenki ledöbbent, hogy megvették az NBA- ben igen jól játszó Miami Heat kosárlabda csapatot!!!! Azért ott dollár milliárdokról van szó!!! Az, hogy mi itt a szállodában vagyunk ennyien és el kell látni minket, ez dollár tízezrekbe kerül itt kinn ha az egész osztályt nézzük! És vannak itt mások is a cégtől rajtunk kívül. Ezeket csak azért írtam, hogy ez tényleg nem egy kamu kis cég, hanem egy komoly multi, akik szívesen fogadnak mindenkit, aki dolgozni szeretne és tud.

Remélem érdekes volt és továbbra is sokan olvassátok, jusson el minél több emberhez, hátha…. Lassan megyek, benézek a fitness terembe, aztán vacsi és lehet, hogy egy esti fürdőt összeütünk! 🙂 És köszönöm a sok like-ot, megosztást is. Csak így tovább! Jelentkezem még!

Üdv: Zoli

 

a