Kezdődik…..

Sziasztok! 🙂

Hát nem is tudom hol kezdjem…. Sok minden történt az elmúlt napokban. Mindennap tanulás délelőtt az osztályban, délután a szobában, aztán este egy kis medence meg mászkálás még belefért. Minden reggel tesztet írtunk, hogy gyakoroljunk és mindig át legyenek ismételve az anyagok. Aztán tegnap megírtuk a mindent eldöntő tesztet…..

100 kérdés és 80%-ot kell teljesíteni, különben állítólag mehetsz haza. Reggel fél 10-kor megkaptuk és EXCELLENT felirattal 92%-al átmentem. 🙂 Igazából nem aggódtam mert bíztam magamban, tudtam amit tudtam és legbelül éreztem, hogy menni fog, mégis megkönnyebbültem amikor megtudtam a végeredményt. A másik pedig, hogy megkaptam a hajómat…. 🙂 Tudtuk, hogy a Sensation törölve lesz, mert fullon van és az amerikaiak nagyon komolyan veszik, hogy 1 emberrel sem lehet több a hajón, mint amennyi elő van írva. A végleges hajó, ami 8 hónapig a munkahelyem, lakhelyem, szórakozóhelyem, iskolám és még ki tudja mim lesz, az a Carnival Victory. Ez egy 2000-ben épült, 101.000 (százegyezer) tonnás csónak, amire 3.400 fős vendégsereg és 1.000 fős személyzet fér fel. 🙂 Amúgy 4-en magyarok, 4 hajóra kerültünk. Kitti a Dream-re, Andris az Elation-ra és Peti a Magic-re. Úgyhogy lassan búcsúzás lesz, a búcsúbulit tegnap este tartottuk a medencénél….. Jól sikerült! 🙂 Viszont az osztályból nem megyek egyedül, Switra, aki a padtársam Baliról, jön velem, aminek örülök mert lesz velem valaki, főleg, hogy Ő már 5 szerződést dolgozott hajón! 🙂 Valószínű, hogy holnap reggel indulunk (de este 6kor derül ki) és az esti műszakban talán már dolgozunk is. 🙂 Hát Ő lenne a Victory:

[flickr id=”8960083792″ thumbnail=”medium_640″ overlay=”true” size=”medium_640″ group=”” align=”none”] 

Ami még nagyon jó, az a hajó kétféle útvonala, 4 és 5 éjszakás cruise-ok. A Home port Miami, tehát mindig onnan indul és oda ér vissza, szóval holnap Miamiba kell repülnöm. 🙂 A 4 éjszakás úton megyünk majd Key West-re (Florida), és Cozumel-be (Mexikó) . Az 5 éjszakáson pedig Grand Turk szigetekre, Half Moon Cay-be (Bahamák) és Nassau-ba, szintén a Bahamákon. 🙂 Ez elég jól hangzik és nagyon várom, csak egy dolog zavar: pakolhatom megint össze a cuccaim, ezt nem nagyon szeretem. 🙂 Ugyanis néhány napja történt egy kis baj, a szobánkban eldurrant a WC vízvezeték csöve és elázott a szobánk és a folyosó is…. Szóval kaptunk másik szobát, ami azt jelenti, hogy akkor is pakolhattam. 🙂 Viszont az komoly, hogy mindenre van itt felszerelés, szerintem 20 perc alatt nyoma sem volt annak a rengeteg víznek!!! 

Szóval ezek történtek, lehet, hogy most egy darabig nem fogok jelentkezni, majd úgyis kitapasztalom a életet a hajón, ha tudok írok. Amúgy ha a városok nevére klikkelsz, akkor egy új lapon megnyit egy oldalt, amin képek vannak a helyekről, és a Facebook oldalamon nyilvánossá tettem Amerika cimű albumom, így akár ismeretlenek is meg tudják nézni a képeket, hátha kedvet kap még valaki ahhoz, hogy nekivágjon a nagy útnak. Eddig úgy gondolom, hogy nagyon megéri. 🙂

Ennyi a mai, továbbra is köszi, hogy olvassátok és amúgy sokan mondták, hogy amit írok, tetszik nekik. Volt ilyen ismerős és ismeretlen is, szóval tényleg köszönöm. Osszátok és like, jók legyetek, vigyázzatok magatokra és kitartást otthon!!! Hallottam, hogy elég kemény időjárás van arrafelé, remélem hamarosan Nálatok is nyár lesz! 🙂

Üdv: Zoli  

 

 

a